Esemény

véget ért a fehova – a tavalyinál sokkal több volt a látogató!

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

A tavalyinál lényegesen több látogató, számos nemzetközi kiállító és jó hangulat jellemezte a 29. FeHoVa kiállítást. A régió vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozóján több mint 200 kiállító mutatta be újdonságait, az érdeklődők pedig számos előadáson vehettek részt a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A 29. Fegyver, Horgászat és Vadászat (FeHoVa) kiállítás négy napján összesen több mint 38 ezren látogattak ki a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba. Ez a szám jócskán meghaladja a tavalyit; a jelek szerint a horgász- és vadásztársadalom élete is visszatért a rendes kerékvágásba a két évig tartó világjárvány után.

 

A kiállításon számos ország képviseltette magát, köztük Ausztria, Belgium, Csehország, Dél-Afrika, Lengyelország, Namíbia, Olaszország, Pakisztán és Szlovákia. A látogatók között is sok volt a külföldi, mely a X. jubileumi FEHOVA-MEOESZ  Nemzetközi  Kutyakiállításnak (CAC, CACIB) is köszönhető volt. 

Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatójaa kiállítás megnyitóján hangsúlyozta, hogy a FeHoVa lassan három évtizedes története során hatalmas változáson esett át. „Fontos, hogy értékeljük az eddig megtett utat és azt is, hogy merre tartunk, milyen változásokra van szükség!” – jelentette ki a vezérigazgató. Hozzátette: a HUNGEXPO életében fontos mérföldkő a FeHoVa, „és azért fogunk dolgozni, hogy a következő esztendőben is méltó helyszíne lehessen ennek, a Kárpát medencében is fontos, találkozónak”.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőjében a vadásztársadalom két legfontosabb témájának nevezte a fegyvertörvényt és a vadászati törvényt. Ésszerű és életszerű a fegyvertörvény, a magyar vadászati törvény pedig a legjobb a világon – hangsúlyozta.

 

Nagy István agrárminiszter különösen fontosnak nevezte a Föld biodiverzitásának megőrzését. Ennek eszköze a veszélyeztetett fajok védelme mellett a vadászható fajokkal történő gazdálkodás is. A vadgazdálkodási ágazatot is érintő kihívások között említette a koronavírus-járványt, az orosz-ukrán háborút, valamint az uniós szankciók negatív hatásait. A külföldi bérvadászati árbevétel csökkenése, a vadhús-piac meggyengülése, az afrikai sertéspestis megjelenése miatti bevételkiesés és a tavalyi rendkívüli aszály nehezítette az ágazat működését – tette hozzá.

 

Programok – hatalmas érdeklődés mellett

A hagyományosan a FeHoVa keretein belül rendezett XI. FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokságon ezúttal a szokottnál kevesebb volt a nevező, de a verseny így is hatalmas közönségsikert aratott. A győzelmet 2023-ban Czakó Attila szerezte meg 86 ponttal, második helyezett Búr Zoltán 85 ponttal, a harmadik Kasper Áron (75 pont) lett.

 

A horgászok és a vízi világ iránt érdeklődők is rengeteg program közül válogathattak. Idén is két medencében zajlottak a bemutatók: sokakat vonzottak az etetőhajó tesztek, valamint az úgynevezett „csalivezetési” bemutatók. A több mint 22 ezer literes óriás akváriumban ezúttal is számos édesvízi halat tekinthettek meg a látogatók a saját élőhelyüket élethűen bemutató környezetben.

 

A Horgász színpadon neves magyar sporthorgászok számoltak be élményeikről, tapasztalataikról, köztük Bakó Péter, Horváth Bálint, Raffer Kristóf és Veegh Viktor. A Címvédés a FreeStyle Method feeder világbajnokságon címmel beszélgetést láthattak a kétszeres világbajnok Szabó Bencével.

A kiállítással egy időben – két pavilonban – rendezték a X. jubileumi FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást (CAC, CACIB), amelyen 20 országból több ezer kutya és gazdáik versenyeztek.

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket:

agrártermelő.hu
Utoljára frissítve: szerda, 22 február 2023 10:33
Értékelés:
(0 szavazat)