Esemény

Mennyi agrártámogatást kaphat jövőre? Megtudhatja a 10. Agrárszektor Konferencián Siófokon!

  • https://www.facebook.com/agrartermelo.hu/timeline/

Életbe lép 2023-ban az új uniós Közös Agrárpolitika (KAP), ezért új szabályozási előírásokra kell felkészülniük a hazai gazdálkodóknak. A változásokra fontos odafigyelni, mert az ágazati szereplők a jövő évtől komoly pénzektől eshetnek el, ha nem ismerik meg az új támogatási követelményeket.

A Portfolio Csoport november 30. – december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, hogy a gazdálkodók az egyes pilléres közvetlen kifizetéseknél és a kettes pilléres vidékfejlesztési kasszánál milyen támogatásokhoz juthatnak 2023-tól, és azokat ténylegesen hogyan szerezhetik meg!

November 30. december 1-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az idén a tizedik lesz a 2013 óta tartó, év végi portfoliós agrárkonferenciák sorában. Az Agrárszektor Konferencia mára az ágazat egyik legnagyobb és legrangosabb szakmai eseményévé vált, ahol a résztvevők száma meghaladja az ezer főt, az előadók száma pedig a százat. Az idei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr konferenciaközpont ad otthont.

Az idei konferencia részletesen foglalkozik azzal, hogy 2023-tól milyen feltételekkel juthatnak támogatásokhoz az ágazati szereplők. Számos fontos változásra kell felkészülni, mert januártól hatályba lép az Európai Unió új Közös Agrárpolitikája. A konferencia külön kiemelt szekciókban mutatja be, hogy a KAP egyes pillérébe tartozó közvetlen kifizetéseknél – így a területalapú támogatásoknál –, illetve a vidékfejlesztési pályázatoknál milyen fontos változásokra kell felkészülniük a hazai termelőknek. A Portfolio Csoport tervei szerint a KAP-ot érintő beszélgetésekben várhatóan személyesen részt vesz a brüsszeli Európai Bizottság képviselője is.

A rendezvény két napján az államigazgatási és üzleti szféra csúcsvezetői tartanak előadásokat, illetve vesznek részt a legaktuálisabb témákról szóló kerekasztal-beszélgetésekben. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az eseményen a Portfolio – rangos szakmai zsűri döntse alapján – az idén hét kategóriában átadja az év legjobb agrárgazdasági teljesítményeiért járó díjakat.   

A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt.

A rendezvény részleteiről a portfolio.hu weboldalon tájékozódhat.  

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: vasárnap, 30 október 2022 20:48
Értékelés:
(0 szavazat)